Dieta proteica

Com funciona la dieta d'aportació proteica?

En la dieta normalment dividim els nutrients en 3 tipus: hidrats de carbó, greixos i proteïnes. Quan adquirim més hidrats de carbó dels que gastem, el nostre cos els emmagatzema en forma de greixos per quan ens falta energia extra.

El principi bàsic de la dieta proteica consisteix a disminuir al màxim l'aportació de glúcids i lípids i mantenir l'aportació de proteïnes basal diari (no augmentar-lo). D'aquesta manera al baixar l'aportació d'hidrants de carbó a uns 40 g/dia, obliguem al nostre organisme a generar glúcids a partir de les reserves de greixos que tenim acumulats per tal de cobrir les demandes basals.

Això és un procés fisiològic i normal pel nostre cos, ja que estem preparats per utilitzar aquests greixos acumulats quan ens fan falta (per això els tenim!).

Amb això aconseguim abaixar pes i volum de greix de forma molt important i ràpida (cremem les reserves durant les 24 h del dia) i sense passar gana ni sentir-nos defallits, ja
que el cos s'adona que necessita generar glúcids constantment i en manté els nivells basals sense fer pics de glucosa i per tant tampoc d'insulina.

Alhora, en ser un mecanisme necessari per a la supervivència de l'espècie, el fet d'utilitzar els greixos com a única fons d'energia fa que estem en un bon estat general, activats,
alerta i sense tenir gana! Cosa que no passa amb una dieta hipocalòrica normal.

Podem així mantenir aquest estat (amb la complementació i controls adequats) el temps que vulguem, permetent perdre pes ràpidament (entre 1,5- 3 kg per setmana i segons
cada persona amb variacions). A més a més i encara per fer més saludable la dieta, les aportacions de proteïnes les fem sempre amb proteïna vegetal i no animal (de soja, pèsols i altres), en forma d'aliments que són molt apetitosos i no fa la sensació d'estar patint una dieta hipocalòrica.


Per qualsevol dubte us emplacem a què ens demaneu informació sense compromís.


 

  • Dieta Proteica