Fisioteràpia

La Laia Bessa és la fisioterapeuta del nostre Centre i com a tal treballa tots aquests tractaments:

Fisioteràpia

La fisioteràpia és el conjunt d’actuacions, mètodes i tècniques que s’apliquen per preservar, restablir i augmentar la salut i la qualitat de vida de les persones fent servir les mans, el moviment i l'electroteràpia entre d’altres.
Aquesta pot actuar als camps de la patologia esportiva, traumatologia, reumatologia, neurologia, geriatria uroginecologica, etc. Tractant dolor, lumbàlgies, cervicàlgies, artrosis, ciàtica, contractures, tendinitis, esquinç, fractures, recuperació post i prequirúrgica, incontinències urinàries, etc.

Rehabilitació sòl pelvià

Els músculs del sòl pelvià són aquells que subjecten la part baixa de l’abdomen i els que formen un arc posterior que serveix per subjectar la bufeta urinària, l’úter, la matriu i la part inferior dels intestins.
Al llarg de la vida, les dones ens trobem amb diferents factors que poden ser causats per una alteració del sòl pelvià, essent l’embaràs, el part i el post part un dels motius més importants.
Si aquesta musculatura està dèbil, pot implicar una sèrie de trastorns tant a curt com a llarg termini, com per exemple; incontinència urinària, disfuncions sexuals... Aquests problemes són freqüentment tabús i deterioren la qualitat de vida de les persones, limiten l’autonomia i repercuteixen en l’àmbit psicosocial, laboral, afectiu i sexual.

Drenatge limfàtic

El drenatge limfàtic és una tècnica terapèutica de massatge suau i indolor que té per objectiu l’activació del funcionament del sistema limfàtic superficial per tal de millorar l’eliminació del líquid intersticial, de les molècules de gran mesura i optimitzar la seva evacuació.
L'objectiu final és activar la circulació de la limfa, per tal que aquest no s'estanqui (edema), ni es col·lapsi de substàncies de desfet o gèrmens nocius. El massatge va dirigit a afavorir el pas de la limfa cap als ganglis limfàtics regionals superficials.
El drenatge limfàtic s'utilitza des del camp de l'oncologia pel tractament del limfadenoma, fins a la cel·lulitis, retenció de líquids, complicacions limfàtiques posteriors a una cirurgia estètica...

Massatge descontracturant

Per la gran majoria de persones, la rigidesa i el dolor són una forma de vida en la qual ens hem acostumat i que en freqüència no ens adonem que els músculs estan tensos fins al moment en què rebem un massatge.
El massatge descontracturant a més de ser un moment de confort i relaxament pel cos, ajuda a alliberar unes substàncies anomenades endorfines, aquestes hormones naturals actuen com si fossin antidepressius naturals de l’organisme i ajuden a combatre el dolor.
El massatge és una sèrie de maniobres manuals que es realitzen sobre una part o superfície del cos i és un gran mitjà per fer front a una contínua jornada laboral i de pressions quotidianes.

Estiraments passius

Gràcies als estiraments podem mantenir els músculs flexibles i preparar-los pel moviment. És fonamental en la preparació i l’educació física, entrenaments, musculació (peses), gimnàstica i en general per qualsevol activitat física.
Si no estem en el nivell òptim de mobilitat articular, podem patir diferents patologies com contractures, ruptures musculars, luxacions...
Els estiraments passius ens ajuden a recuperar el to muscular normal del múscul, és a dir, a relaxar-lo i això permetrà que els músculs es recuperin abans.
Aquests estiraments es realitzaran amb una posada en tensió gradual d’un segment corporal, sempre amb l’ajuda del fisioterapeuta, fins a arribar a un límit suportable.


Hipopressius

Són exercicis posturals i respiratoris que impliquen el treball de molts grups musculars i que disminueixen la pressió intra-abdominal. Són molt eficaços en la prevenció de diferents tipus de patologies i aporten millores en el rendiment físic i estètic.
Entre els seus beneficis destaquen la tonificació de la musculatura de la faixa abdominal i abdomino-perineal, la reeducació postural, reeducació del perímetre de la cintura i la prevenció de disfuncions com la incontinència urinària, entre altres.
Marca un abans i un després en la prescripció de l’exercici físic per la millora de la salut.